Vitamiinit aknen hoidossa

Vesiliukoiset vitamiinit?
Vesiliukoisia vitamiineja ovat C- ja B-vitamiinit. Vesiliukoiset vitamiinit eivät varastoidu elimistöön. Siksi niiden päivittäinen saanti onkin varmistettava.

Lue lisää aiheesta:
Miksi tarvitsemme vitamiineja?
Ovatko lisäravinteet turvallisia?
Kaikki vitamiinilisäravinteet valmistetaan valvotuissa olosuhteissa ja niiden käyttö on turvallista. Vitamiinien tarve on hyvin yksilöllistä ja niiden saantisuosituksia tarkistetaan jatkuvasti. Vitamiinilisän pakkauksen ohjeita noudattamalla varmistat turvallisen käytön.
Kuiva iho ja akne?
Akne ja kuiva iho ovat vaikea yhdistelmä. Akne vaatii hyvin erilaista hoitoa kuin kuiva iho. Oikeilla menetelmillä se kuitenkin onnistuu.

Lue lisää aiheesta:
Akne ja kuiva iho
 

Auttaako spirulina akneen?

Spirulinan on todettu auttavan akneen, sillä se pitää sisällään poikkeuksellisen runsaasti aknen hoidossa tarvittavia vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja ja proteiineja. Esimerkiksi VitaeLabin MultiPro on edullinen ja tehokas spiruliinaravintolisä, josta on positiivisia kokemuksia myös aknen hoidossa.
MultiPro spirulinaravintolisää myy VitaeLab

CocoVi Spirulina on myös tasokas spirulinatuote.
CocoVi Spirulinaa myy Hyvinvoinnin Tavaratalo


Riittääkö oikea ruokavalio aknen hoidossa?

Iho-ongelmien, kuten aknen, hoidossa on syytä tutkia mitä ravinnosta saatavat vitamiinit ja kivennäisaineet merkitsevät ihon hyvinvoinnille. Ihonhoidossa hukkuu helposti valtavaan tulvaan erilaisia voiteita ja muita ihonhoitotuotteita, mutta ravinnosta saatavat vitamiinit ja hivenaineet jäävät vähemmälle huomiolle. Aknea hillitsevä ruokavalio auttaa, mutta usein vitamiinit ja kivennäisaineet jäävät liian vähäiseksi. Aknen hoidossa monet vitamiinit ovat tärkeitä.

Vitamiinit ja kivennäisaineet superfoodista

Erilaiset superfoodit tekevät tuloaan myös Suomeen. Superfood, eli superruoka, on ruokaa joka on poikkeuksellisen ravinnetiheää. Superruoasta nautitut vitamiinit imeytyvät erittäin hyvin, sillä niissä vitamiinit ja kivennäisaineet ovat luonnollisessa muodossaan osana ravintoa. Monissa lisäravinteissa vitamiinit ovat synteettisiä ja niiden imeytyminen ei ole erityisen tehokasta. Aknen hoidossa tarvittavat vitamiinit on turvallisinta saada juuri ravinnon mukana. Siksi ravinnetiheä ruoka on tärkeää aknen hoidossa.

Auttaako merileväuute?

Myös erityisesti aknen hoidossa auttavia superruokavalmisteita on saatavilla. Erilaiset merilevätuotteet sisältävät runsaasti tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Sunfood Marine Phytoplankton on eräs parhaimmista markkinoilla olevista aknen hoidossa auttavista superruokatuotteista. Kaikkia aknen hoidossa tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita on mahdollista saada luonnollisesti nauttimalla Sunfood Marine Phytoplankton -merileväuutetta.

Apua akneen spirulina-levästä

Tehokas ja edullinen aknen hoidossa tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita sisältävä superfood on spirulina-levä. Se sisältää runsaasti proteiinia ja kaikkia aknen hoidossa tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Luontaistuotteina myytävät spirulina-levätuotteet kasvatetaan valvotuissa olosuhteissa makeassa vedessä. Suosittelemme VitaeLabin Multipro Spirulinaravintolisää ja CocoVi Spirulina -tabletteja.


Laadukkaita merilevätuotteita on saatavana Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Aknen hoidossa auttavia vitamiineja ovat:


A-vitamiini auttaa ihon hyvinvoinnissa. Puutos aiheuttaa mm. ihon ja silmien kuivumista, ärtymistä ja haavautumista sekä hämäräsokeutta.


B-vitamiini poistaa luonnollisesti ihon punoitusta ja ärsytystä. B-vitamiini kuuluu vesiliukoisiin vitamiineihin ja siksi sen tasainen päivittäinen saanti onkin tärkeää aknesta kärsiville. B-vitamiini lievittää talirauhasten tulehdusta ja vähentää bakteerien kasvua ihohuokosissa.


E-vitamiini toimii antioksidanttina ja estää vapaiden radikaalien aiheuttamaa vahinkoa soluille pitäen ihon terveempänä.


C-vitamiinia tarvitaan sidekudosten muodostumisessa. Auttaa raudan imeytymisessä. C-vitamiini on myös antioksidantti E-vitamiinin tapaan.