Ruusufinnin eli rosacean hoito

Tiesitkö että...
Ruusufinniä esiintyy yleensä 30 - 50 vuotiailla naisilla, mutta on mahdollista että sitä ilmenee jo teini-iässäkin. Yleisimmin sitä esiintyy ihmisillä joilla on luonnostaan kalpea iho.

Mikä on couperosa?
Kosmetiikassa yleensä ruusufinniä kutsutaan nimellä couperosa. Couperosa kuitenkin tarkoittaa vain lievää ruusufinniä.

Mikä laukaisee ruusufinnin?

Ruusufinnin puhkeamiseen saattaa liittyä useita eri tekijöitä. Näistä asioista perillä oleminen ja näiden välttäminen saattaa auttaa lieventämään vaivaa. Ruusufinnin laukaisevia tekijöitä ovat muun muassa stressi, tuliset ruoat, altistuminen auringolle, äärimmäiset lämpötilat sekä alkoholi. Jos aurinko havaitusti aiheuttaa ruusufinniä niin suojakerroin 15 saattaa auttaa ehkäisemään sen puhkeamista. Talvikuukausina olisi suositeltavaa käyttää kasvoilla suojaa, kuten vaikkapa huiveja.


Ruusufinnin oireita kuten punoitusta ja tulehduksia voi lievittää käyttämällä paikallishoitoaineita kuten voiteita, yhdessä sisäisen lääkityksen kanssa. Lääkärit yleensä määräävät paikallisia antibiootteja, suunkautta nautittavia tulehdusta ehkäiseviä lääkkeitä, tai muita antibioottisia lääkkeitä.

ruusuvoide

Dr. Hauschka Ruusuvoide

Suojaava, hoitava ja tasoittava päivävoide erityisesti herkkäihoisille ja couperosa-oireista kärsiville. Edistää ihon pinnan uusiutumista ja vahvistaa punoitusherkän ihon uusiutumiskykyä. Ruusuvoide sopii hyvin myös pikkulasten ihon hoitoon.

Tuotetta saa Hyvinvoinnin Tavaratalosta

Vältä voimakkaita puhdistusaineita

Kasvojen ärtyneitä kohtia pestäessä olisi hyvä käyttää iholle lempeää puhdistustuotetta. On olemassa useita erilaisia puhdistustuotteita jotka ovat lempeämpiä ja vähemmän hankaavia kuin tavalliset saippuat ja kasvopesuaineet. Puhdistuotteen olisi myös hyvä olla sellainen että se ei tuki ihohuokosia, sillä jos ihohuokoset tukkiutuvat, aiheutuu siitä yleensä finnejä ja aknea.

Muita keinoja ruusufinnin hoitoon

On olemassa myös luontaistuotteita kroonisten tulehduksellisten sairauksien hoitoon, jotka saattavat auttaa myös ruusufinniin. Näitä ovat mm. K-vitamiini, kolloidinen hopea, oreganoöljy sekä emuöljy.
Laserhoidon ja valohoidon on havaittu tehokkaasti vähentävän ruusufinnin aiheuttamia oireita. Yleisesti laserhoitoa pidetään lähes ainoana tehokkaana keinona kasvojen punoitusta vastaan. Asiasta kannattaa kysyä lisää ihotautilääkäriltäsi.