Rasvainen iho ja sen hoito

Tiesitkö että...
Rasvainen iho on altis aknelle. Kun iho on rasvainen se tukkii ihohuokoset, joka puolestaan aiheuttaa finnejä ja aknea

Tiesitkö että...
Kasvojen liiallinen peseminen saa ihon ärtymään. Se myös kuivattaa ihoa ja kiihdyttää talineritystä.

Mistä rasvainen iho johtuu?

Rasvainen iho saa kasvot usein näyttämään kiiltäviltä ja epäpuhtailta. Rasvaisen ihon syynä on talirauhasten liikatoiminta, jolloin ne tuottavat liiallisesti rasvaa joka normaalisti pitää ihon kosteana ja notkeana. Rasvainen iho saattaa johtua hormonaalisista muutoksista, stressistä, tai jopa ympäristömyrkyistä. Rasvaista ihoa tulisi puhdistaa huomattavasti perusteellisemmin kuin normaalia tervettä ihoa. Rasvaan tarttuu helposti likaa ja epäpuhtauksia jotka tukkivat ihohuokoset ja täten tuottavat mustapäitä.


öljyisen ihon tuotepaketti

Madara Ecoface Öljyisen ja epäpuhtaan ihon tuotepaketti

Syväkosteuttava geeli öljyiselle ja epäpuhtaalle sekaiholle. Madara Ecoface -tuotteet öljyiselle ja epäpuhtaalle iholle edullisessa yhteispakkauksessa!


Tuotepaketti sisältää

Madara Ecoface Syväpuhdistava vaahto, 150 ml

Madara Ecoface Syväpuhdistava kasvovesi, 200 ml

Madara Ecoface Syväpuhdistava geeli, 50 ml

Tuotetta saa Hyvinvoinnin Tavaratalosta

Murrosiässä hormonien tuotanto on vilkkainta, ja tämä saa talirauhaset usein tuottamaan normaalia enemmän rasvaa. Ajan myötä tilanne rauhoittuu ja normalisoituu. Naisten elämässä on yleensä joitakin ajankohtia jolloin rasvaa erittyy liikaa. Kuukautiskierto aiheuttaa hormonaalista vaihtelua ja tällöin, kerran kuukaudessa lähes kaikilla naisilla on normaalia rasvaisempi iho. Myös raskaus saattaa aiheuttaa hormonaalista vaihtelua ja lisätä ihon rasvoittumista. Joillakin ihmisilla taas saattaa olla luonnostaan rasvainen iho geneettisesti. Tavallista rasvaisemman ihon huokoset ovat yleensä suurempia ja avoimempia, tehden niistä huomattavasti alttiimpia mustapäille ja finneille. Rasvaan tarttuu helpommin lika ja epäpuhtaus joten ihoa on vaikeampi pitää puhtaana. Tämä tekee ihosta täydellisen kasvualustan bakteereille, ja aiheuttaa näin muun muassa aknea, josta johtuu mustapäiden ja finnien nopea lisääntyminen.

Rasvaisen ihon hoito vaatii jatkuvaa huolenpitoa

Ensimmäisen askeleen olisi syytä olla terveellinen ruokavalio ja veden runsas nauttiminen, joka on hyvä idea vaikka rasvaista ihoa ei olisikaan. Toinen askel on hoitaa ja pitää ihoa niin puhtaana kuin vain mahdollista. Ihoa tulisi putsata vähintään kolme kertaa päivässä jotta ihohuokoset pysyisivät puhtaina liasta ja epäpuhtauksista joita niihin kertyy päivän mittaan. Eräs toimiva vanhanajan konsti on käyttää rikki-saippuaa. Jos käyttää meikkiä, on äärimmisen tärkeää että pesee sen pois perusteellisesti päivittäin, muutoin se tukkii huokoset ja saattaa saada aknen puhkeamaan. Miedon kasvoveden käyttö saattaa parantaa ihon laatua ja parantaa verenkiertoa. Ihon kuorinta estää kuolleita ihosoluja tukkimasta ihohuokosia, ja täten estää bakteerien kasvualustan syntymistä.
Vaikka jatkuva ihon puhdistaminen saattaakin kuulostaa hyvältä idealta, sitä se ei ole, sillä auttamisen sijaan se ärsyttää ihoa. Ihon ei tulisi myöskään antaa kuivua liikaa, joten käytä kasvovettä varauksella.

kasvovesi

Madara Ecoface syväkosteuttava geeli

Syväkosteuttava geeli öljyiselle ja epäpuhtaalle sekaiholle.
Kosteuttaa ja kiinteyttää ihoa tasapainottaen talineritystä. Supistaa huokosia ja virkistää ihoa jättäen sen mattapintaiseksi. Erityisen kevyt, öljytön koostumus. Luontaiset kasviperäiset vitamiinit, mineraalit, bioflavonoidit ja muut bioaktiiviset aineet ravitsevat ihoa.

Tuotetta saa Hyvinvoinnin Tavaratalosta

kasvovesi

Madara Ecoface Syväpuhdistava kasvovesi

Syväpuhdistava kasvovesi öljyiselle ja epäpuhtaalle sekaiholle.
Virkistää ja kirkastaa öljyistä ihoa. Vähentää kiiltoa, supistaa huokosia ja ehkäisee näppylöitä. Auttaa ihoa sitomaan enemmän kosteutta, kuin virkistävä lähde metsän siimeksessä.

Tuotetta saa Hyvinvoinnin Tavaratalosta

Savinaamiosta apua

On myös useita hyväksi todettuja keinoja saada syvälle ihoon juurtunut lika ja epäpuhtaus ulos. Eräs hyvä tapa on käyttää savinaamiota säännöllisesti. Se saattaa ensin lisätä finnien määrää, mutta se johtuu vain siitä että epäpuhdaudet nousevat pintaan. Ajan myötä kun epäpuhtaudet poistuvat, poistuvat myös finnit sen myötä. Kasvonaamioita käyttäessä on myös hyvä muistaa että ei käytä niitä liikaa jotta iho pysyy terveenä ja myös näyttää siltä. Kasvonaamiota ei tulisi myöskään jättää yöksi kasvoille.

Muista huolehtia ihosta jatkuvasti

Rasvaista ihoa voi hoitaa tehokkaasti melko helpostikin. Tärkeintä on muistaa jatkuvasti puhdistaa ihoa, mutta ei liian aggressiivisesti. Hellästi puhdistaen useita kertoja päivässä auttaa pitämään ihon puhtaana ja ylimääräisen rasvaisuuden poissa.