Ranskalainen manikyyri

Geeli- vai akryylikynsi?
Geelikynsi tuntuu luonnollisemmalta kuin akryylikynsi, mutta kumpi on oikea vaihtoehto?

Lue lisää aiheesta:
Geeli- vai akryylikynnet?
Sopivan värinen kynsilakka?
Sopiva kynsilakan väri löytyy helposti muutamalla vinkillä.

Lue lisää aiheesta:
Kynsilakka - Mikä väri sopii minulle?
Katkeilevatko hiuksesi?
Saatko ravinnosta riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita, jotta hiuksesi kasvavat terveesti?

Lue lisää aiheesta:
Miksi tarvitsemme vitamiineja?
Mitä ovat kivennäisaineet?
Tietoa hivenaineista
Geelikynnet kotona
Geelikynnet voi tehdä myös kotona edullisesti ja helposti.

Lue lisää aiheesta:
Geelikynnet kotona

Ranskalainen manikyyri alkaa huolellisesta puhtaudesta

Onnistunut ranskalainen manikyyri alkaa aina käsien ja kynsien puhdistamisella. Poista vanha lakka kynnestä ja pese kädet huolellisesti saippualla, jotta käsien rasva ei leviäisi kynsiin. Muotoile kynsiä viilalla tarvittaessa. Muista, että perinteisessä ranskalaisessa manikyyrissä kynsien tulisi olla lyhyet tai keskipitkät.

Muista kynsinauhat

Muista myös hoitaa kynsinauhat kuntoon. Leikkaa varovasti mahdolliset kynsitikut kynsinauhasta. Voit myös työntää kevyesti pesemisestä pehmentynyttä kynsinauhaa pois kynnen päältä. Muista kuitenkin, että kynsinauhan on tarkoitus suojata kynttä, eikä kynsinauhaa tulisi vaurioittaa.

Puhdista kynsi ennen lakkausta

Pyyhi kynsi vielä asetoniin tai muuhun sopivaan kynsienpuhdistusaineeseen kostutetulla vanutupolla poistaaksesi rasvan kynnestä. Jos kynsi on rasvainen lakka ei pysy tai levity kunnolla.

Pohjalakan levitys

Levitä pohjalakka koko kynnen alueelle ja anna sen kuivua. Pidä lakkakerros kuitenkin ohuena ja tasaisena. Varo koskettamasta kynttä, jotta rasvaa ei leviäisi pohjalakan päälle käsistäsi.

Kynnen kärkien lakkaaminen

Levitä valkoista kynsilakkaa ohuella siveltimellä aloittamalla poikittaisella pitkällä vedolla kynnen kärkeä myötäillen. Laajenna lakattua aluetta poikittaisin pitkin vedoin kohti kynnen juurta, kunnes koko kynnen kärki on lakattu. Voi korjailla jälkeä puhdistamalla siveltimen huolellisesti kynsilakanpoistoaineella ja pyyhkimällä sillä kohtia, joihin lakka on levinnyt vahingossa. Muista jokaisen korjauksen jälkeen puhdistaa sivellin huolellisesti, ettei se levitä väriä. Anna lopuksi lakkauksen kuivua huolellisesti.

Kynnen muiden alueiden lakkaaminen

Valitse kynnen muille alueille jokin neutraali kynnen luonnollista väriä muistuttava lakka, esimerkiksi vaaleanpunainen. Voit myös jättää toisen värin kokonaan pois ja siirtyä suoraan kynsien viimeistelyyn. Levitä lakka leveällä siveltimellä kynnen lakattua kärkeä varoen. Jos lakkaa kuitenkin menee kynnen kärjen päälle pyyhi se ennen lakan kuivumista pois, jotta et joutuisi lakkaamaan kärkeä uudelleen. Puhdista myös varovasti mahdollisesti iholle joutunut lakka. Anna lakan kuivua huolellisesti ja varo koskettamasta kynsiäsi.

Ranskalaisen manikyyrin viimeistely

Viimeistele ranskalainen manikyyri kiiltävällä kirkkaalla lakalla. Levitä lakkaa koko kynnen alueelle ohuina kerroksina. Ohut lakkakerros kuivuu nopeammin ja koko lakkauksesta tulee kiiltävämpi ja kestävämpi. Jos kynnen pinta ei lakan kuivuttua näytä tasaiselta voit tasoittaa sitä kevyesti bufferilla ja levittää vielä uuden lakkakerroksen.