Raidat hiuksiin

Tarvitsenko inositolia?
Vitamiinin kaltaisen inositolin riittävä saanti saattaa edistää hiusten kasvua. Inositoli saattaa auttaa myös masennuksen hallinnassa. Esimerkiksi Vida B‑Complex ‑vitamiinivalmiste (Hyvinvoinnin Tavaratalo) sisältää runsaasti inositolia.
Hiukset ja vitamiinit
Hiusten hyvinvointi tarvitsee myös vitamiineja ja kivennäisaineita.

Lue lisää aiheesta:
Hiukset ja vitamiinit
Katkeilevatko hiuksesi usein?
Saatko ravinnosta riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita, jotta hiuksesi kasvavat terveesti?

Lue lisää aiheesta:
Miksi tarvitsemme vitamiineja?
Mitä ovat kivennäisaineet?
Tietoa hivenaineista
Hoidatko hiuksiasi oikein?
Hiuksia pestään usein liikaa. Onko 100 harjanvetoa päivässä oikea tapa saada kiiltävät hiukset? Tarvitaanko hoitoainetta aina?

Lue lisää aiheesta:
Hiukset ja hiustenhoito

Raidat hiuksiin itse vai kampaajalla?

Laittamalla raidat hiuksiin on helppo saada uutta ilmettä yksinkertaiseenkin kampaukseen. Vaihtoehtoina on teettää raidat hiuksiin kampaajalla, tai uskaltautua tekemään raidat itse. Raidat hiuksiin itse tehden onnistuvat, kunhan ei yritetä tehdä liian voimakkaita ja selviä raitoja. Itse tehdyt raidat ovat tietysti paljon edullisemmat toteuttaa, mutta hiusvärin sävy ja voimakkuus eivät ole tarkkaan valittuja juuri omille hiuksille. Siksi kaupan hiusväriä käyttäen joidenkin hiuksissa lopputulos onkin erittäin hyvä ja toisilla sama väri ei toimikaan oikein.

Raidat hiuksiin itse tehden

Raitojen teko hiuksiin itse onnistuu helposti. Markkinoilla on useita raitojen tekoon tarkoitettuja hiusvärejä. Raitojen tekoon tarkoitetun hiusväripakkauksen tunnistaa siitä, että hiusvärin pakkauksessa lukee Highlight Kit. Tavallistakin hiusväripakkausta voi käyttää, mutta tällöin pakkaus ei välttämättä anna sopivia ohjeita ja apuvälineitä raitojen tekoon. Raitojen teko ei eroa merkittävästi tavallisesta kotona tehtävästä hiusten värjäyksestä. Hiusväriä on levitettävä tarkasti vain tietylle alueelle, joka tekee värjäyksestä vaikeampaa. Kaverin apu raitoja värjätessä helpottaa työtä merkittävästi, sillä hiusvärin levitys tarkasti on vaikeaa, jos raitoja halutaan myös hiusten takaosaan ja sivuille.

Usein hiuksien raidoitukseen tarkoitetussa hiusväripakkauksessa tulee pieni harja, jolla hiusväriä tulisi laittaa. Aloittelevan hiusten kotivärjääjän onkin hyvä unohtaa foliot, sillä vaikka folio estääkin hiusväriä sekoittumasta muihin hiuksiin tavallinen kaupan hiusväri ei ole suunniteltu toimimaan folion kanssa ja väri saattaakin vaurioittaa hiuksia.

Helpointa on valita raidoille hiusväri, joka ei eroa liikaa hiuksien muusta väristä. Tällöin raidat hiuksiin onnistuvat helposti, sillä ne näyttävät hyvältä silloinkin, jos väriä sekoittuu raidan lähellä oleviin hiuksiin. Raitojen tekoa vanhojen raitojen päälle kannattaa välttää, sillä tällöin värjätty alue saattaa vaurioitua liiaksi tehden hiuksista kuivat ja helposti sotkeutuvat. Värishampoon käyttö auttaa tasoittamaan eri värjäyskerroista tulleiden raitojen erisävyisyyttä. Noudattamalla tarkasti pakkauksen ohjeita raidat hiuksiin onnistuvat myös kotona tehtynä.

Ehkä sittenkin raidat hiuksiin ammattitaidolla?

Raidat hiuksiin kampaajalla tehtynä onnistuvat varmemmin, sillä ammattitaitoinen kampaaja sekoittaa juuri sopivan hiuksiisi sopivan hiusvärin. Kaupan pakkauksen hiusvärin on jokseenkin sovittava kaikkien hiuksille, jolloin se usein on liian voimakasta tai liian tehotonta. Kampaaja tekee raidat hiuksiin helposti tavallisen värjäyksen yhteydessä. Silloin raidoista saa maksaa lisää noin 20 eurosta ylöspäin tavallisen värjäyksen lisäksi. Raidat hiuksiin ilman muuta värjäystä maksavat noin 40 eurosta ylöspäin. Raitojen ja värjäyksen hinnat vaihtelevat hiusten pituuden ja paksuuden mukaan jonkin verran.