Polar-sykemittarit

Vesiliukoiset vitamiinit?
Vesiliukoisia vitamiineja ovat C- ja B-vitamiinit. Vesiliukoiset vitamiinit eivät varastoidu elimistöön. Siksi niiden päivittäinen saanti onkin varmistettava.
Etsitkö edullista sykemittaria?
Yksinkertainenkin perustoiminnot sisältävä sykemittari riittää monen kuntoilijan tarpeisiin.

Lue lisää aiheesta:
Sykemittarit
Sykeharjoittelu
Sykeharjoittelu lisää tehokkuutta harjoitteluun ja on hyvä apu painonhallinnassa.

Lue lisää aiheesta:
Sykeharjoittelu
 

Polar-sykemittareita on tämän hetken mallistossa valtava määrä. Saattaa olla vaikeaa valita oikea sykemittari laajasta valikoimasta, sillä eri sykemittarit vaikuttavat nopeasti tarkasteltuna jokseenkin samat ominaisuudet sisältäviltä. Kaikista sykemittareista löytyy aina samat perustoiminnot, mutta eroavaisuudet tulevatkin esiin siinä vaiheessa kun tarkastellaan sykemittareiden edistyneempiä ominaisuuksia, tai halutaan sykemittari juuri tietynlaiseen harjoitteluun.

Edullisesti alkuun sykeharjoittelussa

Polarin sykemittarien malliston voisi jakaa karkeasti kolmelle päätyypille eli aloittelijoille, joita kiinnostaa vain perusominaisuudet, aktiiviharrastajille, jotka saavat hyötyä selvästi tietynlaiseen harjoitteluun kehitetyistä sykemittareista sekä kilpaurheilijoille tai vakaville harrastajille suunniteltuihin malleihin, joista löytyy edistyneitä suorituksen parantamiseen tähtääviä ominaisuuksia.

Sykemittarilla sopivan tasoinen harjoitus

Erilaisille käyttäjille suunniteltu mallisto sykemittareita jakaantuu vielä erilaisiin harjoituksiin suunnattuihin mittareihin. Sopiva sykemittari löytyy esimerkiksi pyöräilyyn, juoksuun, fitness- tai kuntosaliharjoitteluun.

Polar-sykemittarimallisto
  Aloittelijoille Aktiiviharrastajille Kilpaurheilijoille
Painonhallinta FT7, FT4 FT60, FT40, FA20  
Kuntosali/Fitness FT7, FT4, FT1 FT80, FT60, FT40, FA20 RCX5, RS800CX
Juoksu RS100 RS300X RCX5, RS800CX, RS400
Pyöräily CS100 CS300, CS200cad CS500cad, CS400
Kestävyysharjoittelu FT1, FT7, FT4 FT60, FT40, FA20, FT80 RCX5, RS800CX, RS400

Mistä sykeharjoittelussa on kysymys?

Sykeharjoittelussa on tarkoitus pysyä harjoittelulle sopivalla sykealueella tarkastelemalla sykettä harjoituksen aikana. Esimerkiksi painonhallintaan ja laihdutukseen sopii matalampi syke kuin suorituskykyä parantavaan harjoitteluun. Erilaisilla sykealueilla harjoittelu käyttää energiaa erilaisista varastoista. Esimerkiksi rankassa lähellä maksimitasoa tapahtuvassa harjoittelussa elimistö käyttää energiana hiilihydraatteja ja kevyempi pitkäkestoinen harjoitus taas käyttää enimmäkseen rasvavarastoja. Sopivan sykealueen määrittämiseen sykemittari on oivallinen apuväline.

Edistyneemmässä sykeharjoittelussa on lisäksi kyse harjoituksen aikana kerätyn tiedon analysoinnista myöhemmin. Nykyaikainen sykemittari on harjoitustietokone, joka voi tallentaa harjoituksesta monenlaista tietoa. Tallennetun tiedon avulla voidaan tarkkailla omaa edistymistä tai kehittää harjoituksia oikeaan suuntaan.

Lisätarvikkeet Polar-sykemittareille

Polar-sykemittarin tuotepakkaus sisältää kaiken tarvittavan, mutta jotkin lisätarvikkeet mahdollistavat edistyneitä toimintoja sykemittarissa. Esimerkiksi pyöräilyssä Power Output -sensori mahdollistaa erilaisia tarkkoja tietoja pyöräilytehosta, kuten vaikka pyöräilyn hyötysuhdeindeksin näytön. Joihinkin Polar-sykemittareihin sopii GPS-sensori, jonka avulla on mahdollista mitata tarkkoja tietoja matkasta ja nopeudesta kaikissa lajeissa.

Sykemittarit aloittelijoille

FT7 - Havainnollista opastusta

Perussykemittari, jonka EnergyPointer näyttää vaikuttaako harjoittelu rasvanpolttoon, vai onko sillä suorituskykyä parantava vaikutus. FT7 näyttää myös kalorikulutuksen.

FT4 - Kunnon kohotukseen

FT4 on yksinkertainen perussykemittari niille, joilla on käyttöä vain perustoiminnoille.

FT1 - aloittelevalle kuntoilijalle

Perusmittari, jossa selkeä suuri näyttö. FT1 on yksinkertainen käyttää vain yhden toimintonäppäimen ansiosta.

RS100 - sykkeen mittaamiseen ja harjoitusten ajastamiseen

RS100 on perussykemittari, joka näyttää myös kalorikulutuksen ja kierrosajat.

CS100 - Nopeuden ja sykkeen mittaamiseen

Hyvä perusmallin sykemittari pyöräilijöille. Sykkeen mittaamisen lisäksi CS100-sykemittari näyttää myös nopeustietoja ja kierrosaikoja.

Sykemittarit aktiiviharrastajille

FT80 - apua voimaharjoitteluun

FT80 on voima ja kuntoiluharjoitteluun sopiva sykemittari, joka tehostaa harjoittelua rytmittämällä palautusjaksot sykkeen perusteella.

FT60 - Viikoittainen harjoitusohjelma

FT60:n STAR-harjoitusohjelma luo sopivan harjoitusohjelman tavoitteiden perusteella. Tämä sykemittari sopii hyvin aktiiviseen kuntoiluun.

FT40 - Havainnollista opastusta

FT40 sopii aktiiviselle liikkujalle, joka haluaa seurata kuntotasoaan havainnoillisen opastuksen avulla. EnergyPointer kertoo miten harjoittelu vaikuttaa. Polar-kuntotesti mittaa kunnon levossa ja siten voidaan seurata edistymistä.

FA20 - Aktiivisuuden mittausta kellon ympäri

Mittaa jatkuvasti ovatko fyysiset aktiviteetit kuntoa kohottavia vai terveyttä edistäviä. FA20 näyttää myös kalorikulutuksen ja aktiiviset askeleet.

RS300X - Nopeuden, matkan ja sykkeen mittaamiseen

RS300X näyttää henkilökohtaiset sykealueet. Sopii hyvin intervalliharjoitteluun.

CS300 - Pyöräilyyn ja yhdistelmäharjoitteluun

Näyttää päivittäiset henkilökohtaiset tavoitealueet. CS300 sisältää pyöräilyssä tarpeelliset nopeudenmittaustoiminnot.

CS200cad - Tehokkuutta pyöräilyyn

CS200cad laskee päivittäiset tavoitesykealueet harjoitukselle. Kattavat nopeudenmittaustoiminnot sisältäen poljinnopeuden.

Sykemittarit kilpaurheilijoille

RCX5 - Optimoitua harjoittelua kestävyysurheilijoille

Sopii eri hyvin eri lajeille. RCX5:n lajiprofiilien avulla vaihdat nopeasti lajista toiseen. Kisavauhti-toiminto auttaa pitämään vauhdin sopivana tavoiteajan saavuttamiseksi.

RS800CX - Ilmiömäistä suorituskykyä kestävyyslajeihin

Useaan lajiin sopiva RS800CX mittaa yksityiskohtaiset tiedot suorituksesta. Kattavat nopeuden- ja ajanmittaustoiminnot. Myös poljinnopeuden mittaus. Kaltevuusmittari näyttää ylä- ja alamäkien kaltevuuden. RS800CX näyttää myös lämpötilan ja korkeuden.

RS400 - Edistyksellisiä ominaisuuksia

RS400 sopii kestävyysurheilijoille ja juoksijoille. Opastaa harjoittelemaan oikealla teholla. Sopii hyvin intervalliharjoitteluun kattavien intervallitoimintojensa ansiosta.

CS600X - Maksimoi suorituksesi

Kattavat kehonmittaustoiminnot pyöräilyyn. CS600X on saatavilla Power Output -sensorin kanssa, joka näyttää muun muassa hyötysuhdeindeksin, jonka avulla voi tarkkailla suorituksen taloudellisuutta.

CS500cad -Käytännöllistä muotoilua

Kehonmittaustoimintojen lisäksi pyöräilyyn sopiva CS500cad näyttää reitin nousut. Nopea käyttää suuren näytön ja keinuvan näppäimen ansiosta.

CS500 Tour de France - Rajoitettu erä käytännöllistä muotoilua

Tour de France -erikoismalli. Toiminnot samat kuin CS500cad:ssä.

CS400 - Edistyneeseen harjoitteluun

Pyöräilyyn sopiva CS400-sykemittari tarjoaa kehon- ja matkanmittaustoimintojen lisäksi opastusta intervalliharjoitteluun, sekä tietoa korkeudesta, lämpötilasta, nousuista ja laskuista.