Naisten uimapuvut

Uimapuvut netistä
Uimapukuja netistä sekä hoikemmalle että kurvikkaammalle, kuntouimarille taikka kilpauimarille löytää helposti vaikkapa Uintikaupasta tai Stadiumista.

Stadium - Uinti
Uintikauppa
Hoikentavat Body Lift -uimapuvut
ARENA valmistaa Body Lift uimapukuja jotka sekä hoikentavat että parantavat ryhtiä. Silkinpehmeä materiaali perustuu laadukkaaseen Waterfeel-kankaaseen. Body Lift uima-asut sopivat hyvin kurvikkaammille naisille.

Body Lift uimapukuja myy:
Uintikauppa
 

Naisten uimapuvun valinta

Naisten uimapukuja löytyy todella mittava valikoima laidasta laitaan. Uimapuvun valintaan vaikuttavat useat eri seikat.


Uimapuvun pitäisi istua hyvin ja sopia käyttäjän omiin mittoihin. Vesiliikuntaan kuten uintiin, hydrobiciin ja vesijuoksuun tarkoitetulta uimapuvulta vaaditaan huomattavasti enemmän kuin auringonottoon ja rannalla makoiluun tarkoitetulta uima-asulta.


Uimapuvun pitäisi soveltua hyvin siihen käyttötarkoitukseen mihin sitä ollaan ostamassa. Esimerkiksi bikinit kuuluvat rannalle ja auringonottoon, mutta uimahalliin ne ovat yleensä hieman epäkäytännölliset.

Uimapuvun materiaali


Materiaali näyttelee usein myös tärkeää osaa uimapukua valittaessa. Varsinkin aktiivikäytössä materiaalin tulisi olla joustavaa, hyvin klooria kestävää sekä napakkaa.
Parhaissa uimapuvuissa on mukana myös jonkin verran joustavuutta antavaa lycraa. Lycra on erittäin herkkä materiaali ja varsinkin uimahallin kloorivesi saattaa koetella uimapuvun kestävyyttä.

Uimapuvun koko


Uimapukua ostettaessa oikean koon valitseminen on erittäin tärkeää jotta uimapuku ei pääse valumaan kesken uinnin tai muun liikunnan. Takamukselle ja rinnoille pitäisi olla riittävästi tilaa. Uimapuvun tulisi ulottua pakaroiden alle kunnolla.

Jos pohtii kahden koon väliltä, yleensä on suositeltavampaa valita se pienempi koko.

Uimapuvun selkäosa


Uimapukua hankittaessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota selkäosaan. Avoimempi selkäosa sopii paremmin esimerkiksi uintiin tai hydrobiciin jossa tarvitaan enemmän tilaa liikkua.


Umpinaisempi, korkealle nouseva selkäosa sen sijaan pitää kurvit kurissa ja suojaa ihoa muun muassa vesijuoksuvyön hankaukselta. Selkäosan tulisi olla riittävän korkea jotta olkain tulee keskelle olkapäätä ja uimapuku tukee rintaa ja pysyy käyttäjänsä päällä.


V-selkäosa on hieman sporttisempi vaihtoehto joka sopii paljon altaassa viihtyville ja liikkuville. V-selkäosa antaa runsaasti tilaa liikkeelle. Lisäksi selkäpuolella usein toisiinsa kiinnitetyt olkaimet auttavat pitämään uimapuvun paremmin paikoillaan.

Uimapukutyypit


Lahkeettomat uimapuvut

Naisten perinteiset lahkeettomat uimahousut ovat ajattomat, ja käytännöllisyytensä takia sopivat jokaiselle. Lahkeettomat uimahousut istuvat hyvin ja sopivat aina kokeneesta kilpauimarista satunnaiselle harrastajalle, nuorille sekä vanhoille. Lahkeettomat uimapuvut ovat suosituin malli uimahalleissa.

Lahkeelliset uimapuvut

Käyttömukavuutta antavat lahkeelliset uimapuvut ovat viimevuosina kasvattaneet suosiotaan istuvuutensa, mukavuutensa sekä monipuolisuutensa ansiosta. Lahkeelliset uima-asut sopivat erinomaisesti vaikkapa vesijumppaan, hydrospinningiin ja vesijuoksuun.

Hoikentavat Body Lift -uimapuvut

Body Lift uimapuvut hoikentavat käyttäjänsä muotoja samalla myös parantaen ryhtiä. Body Lift uimapuvuissa on säädettävät olkaimet sekä rintaliiviosa, jonka ansiosta uimapuku istuu hyvin rintavammallekin uimarille. Vuorattu vatsaosa sen sijaan hoikentaa käyttäjäänsä. Body Lift -uimapuvut perustuvat silkinpehmeään Waterfeel-kankaaseen joka on kestävää ja tarjoaa normaalia parempaa istuvuutta.

Bikinit

Bikinit sopivat erinomaisesti rannalle ja auringonottoon. Uimahalliin bikinit sen sijaan sopivat heikommin ja ovat usein epäkäytännölliset, sillä niillä on usein tapana pysyä huonosti käyttäjänsä päällä varsinkin enemmän liikkuessa.
asia erikseen ovat uimista varten suunnitellut bikinit, jotka pysyvät päällä kovassakin menossa sekä säilyttävät muotonsa ja näyttävyytensä.