Kuinka ihoa tulisi hoitaa talvella?

Tiesitkö että...
Ihon kuivuus talvella johtuu siitä että ulko- että sisäilman kosteuspitoisuus pienenee. Iän myötä myös ihon kosteuspitoisuus pienenee jolloin talvi tuntuu kutiavammalta ja kuivemmalta kuin ennen.

Ihoa hoitavat vitamiinit
Talvisin on tärkeää myös tarkkailla ravintoa ja vitamiinien saantia sillä ne vaikuttavat suuresti ihon kuntoon. Erityisesti ihoa hoitavat A-, E- ja C-vitamiinit.

Miksi ihoa tulee hoitaa talvella normaalia enemmän?

Syksyllä ja talvella kun lämpötilat muuttuvat kylmemmiksi, myös ilma muuttuu sen myötä kuivemmaksi. Kylmät lämpötilat ulkona ja lämmitys sisällä saavat ihon kuivumaan normaalia enemmän. Talvisin kylmällä ilmalla ihon talirauhaset ovat vähemmän aktiivisia.Talven kuivuus vaikuttaa eniten ihon osiin joissa on vähiten talirauhasia. Esimerkiksi poskissa ja kaulassa on hyvin vähän talirauhasia, jotka erittävät ihoa kosteuttavaa rasvaa, ja täten ne ovat hyvin alttiita kuivumiselle kylmällä ilmalla, jolloin kosteuttavan kasvovoiteen käyttö olisi äärimmäisen suotavaa.

Kasvovoiteiden oikeanlainen käyttö

Yhdistelmäihon tai normaalia rasvaisemman ihon omaavan olisi hyvä rasvata T-aluetta (otsa, nenä ja leuka) hillitymmin. Kosteusvoidetta tulisi käyttää pestyille kasvoille aamuin illoin jotta iho pysyy riittävän kosteana ympäri vuorokauden. Joissakin kosteusvoiteissa on hyvänä lisänä myös ikääntymisen estäviä ainesosia kuten antioksidantteja, joten iho pysyy kosteana että saa myös tärkeitä ravinteita. Kasvovoiteissa olisi hyvä suosia luonnollisempia tuotteita jotta iho ei ärsyyntyisi, sillä varsinkin talvella kun iho on normaalia kuivempi, se myös ärsyyntyy helpommin.

kasvovoide

Oikeanlainen ja laadukas kasvovoide on äärimmäisen tärkeä ihostaan huolehtivalle. Kallein voide ei välttämättä ole se paras, ja voide olisi hyvä valita ihotyypin mukaan. Kannattaa myöskin vältellä halpoja teollisimpia voiteita ja suosia terveellisempiä luonnontuotteita.

Luonnonmukaisia kasvovoiteita saa vaikkapa Hyvinvoinnin Tavaratalosta

Ihon kuorinta ja kasvonaamioiden käyttö

Normaalin kosteusvoiteen lisäksi olisi hyvä käyttää syvältä kosteuttavaa kasvonaamiota viikoittain. Kasvonaamio levitetään pestyille kasvoille jossa sen annetaan vaikuttaa parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen se pestään pois. Tämä kosteuttaa ihoa äärimmäisen tehokkaasti. Tehokas tapa on myös kuoria iho laadukkaalla kuorintavoiteella ennen kasvonaamion käyttöä, sillä kuorinta parantaa ravinteiden ja kosteuden imeytymiskykyä. Vastakuorittu nuori ja terveempi iho saa ihon tuntumaan notkeammalta ja pehmeämmältä rentouttavan kasvonaamion jälkeen.

huulirasva

Kuorintavoide poistaa kuollutta ihoa ja epäpuhtauksia, jolloin iho saa vapaasti hengittää ja estää mm. aknen syntymistä. Lisäksi ravinto ja kosteus imeytyy kuoritulle iholle paremmin.

Tasokkaita kuorintavoiteita saa mm. Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Kasvonaamio

Laadukas Kasvonaamio kosteuttaa ihoa syvältä ja on äärimmäisen tehokas keino kuivaa ihoa vastaan. Luonnonmukaisten kasvonaamioiden käyttö olisi suotavampaa kuin teollisten.

Hyvinvoinnin Tavaratalossa on hyvä valikoima laadukkaita kasvonaamioita

Huulien hoito talvella

Talven kylminä ja kuivina kuukausina myös huulet kuivuvat normaalia enemmän, ja saattavat jopa halkeilla ellei niistä huolehdita riittävästi. Tästä syystä huulirasvaa olisi hyvä käyttää jotta huulet pysyisivät sekä kosteina että terveinä. Huulien nuolemista ja nieleskelyä tulisi välttää sillä se poistaa ihon omat luonnolliset rasvat ja saa huulet kuivumaan nopeasti. Huulirasva olisi hyvä pitää jatkuvasti mukana ja levittää sitä huulille aina kun tuntuu siltä että huulet kuivuvat.

huulirasva

Dr.Hauschka Huulirasva tekee kuivat halkeilevat huulet pehmeiksi ja sileiksi. Tehokkaasti uudistava hoitovoide elvyttää huulten ohutta ihoa ja helposti rypistyvää huultenympärysihoa hoitavien kasvivahojen avulla.

Tuotetta saa tilattua mm. Hyvinvoinnin Tavaratalosta.