Aknen hoito

Aknen hoito ei ole helppoa

Lähes kaikki kärsivät aknesta jonkin verran elämänsä aikana. Aknen hoito vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Aknen hoitoon ei ole yhtä täydellistä tapaa. Aknen hoito vaatii erilaisten hoitokeinojen yhdistelyä ja määrätietoisuutta. Hoitoa on usein jatkettava, jotta akne ei uusiutuisi. Terveellisellä aknen hoitoon soveltuvalla ravinnolla aknea voi vähentää merkittävästi. Toisinaan aknesta voi päästä kokonaan pelkästään muuttamalla ruokavaliota terveellisemmäksi. Tutkimukset osoittavat, että oikea ruokavalio aknen hoidossa on tärkeää.

Akne

Tehokas aknen hoito

www.ihanaterveys.fi

Miten onnistuu aknen hoito tehokkaasti? Aknen hoitoon on saatavilla useita reseptivapaita aknelääkkeitä. Silloin kun muut aknehoidot eivät auta ihotautilääkäri voi määrätä reseptilääkkeitä, jotka sisältävät retinoideja. Reseptilääkkeillä, kuten isotretinoiinia sisältävä Roaccutan, on kuitenkin usein sivuvaikutuksia.

Akne

www.ihanaterveys.fi

Akne ja kuiva iho ovat vaikea yhdistelmä, sillä akne ja kuiva iho vaativat hyvin toisistaan eroavaa hoitoa. Oikein hoidettuna aknesta ja kuivasta ihosta voi kuitenkin päästä eroon.

Akne

www.poliklinikka.fi

Akne eli finnitauti on yksi yleisimpiä ihosairauksia, varsinkin nuorilla. Akne ei kuitenkaan ole pelkästään nuorten tauti, vaan se johtuu hormonaalisista tekijöistä. Aknea voi esiintyä joka ikäluokassa.

Isotretinoiini (Roaccutan) sivuvaikutukset (Isotretinoin Side Effects and Warnings)

www.isotretinoinsideeffects.com

Aknelääke isotretinoiinin, eli mm. Roaccutan käyttö aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia, kuten hiustenlähtöä, syntymävikoja, psykoosia ja masennusta. Isotretinoiinin käytön aloittamista tulisi tarkkaan miettiä. Varsinkaan raskaana ollessa lääkettä ei tulisii missään nimessä käyttää.

Akne ja sen hoito

www.ihanaterveys.fi

Akne on ihosauraus. Artikkeli kertoo mistä akne johtuu ja mistä aknen hoitoon saisi apua. Myös hyviä vinkkejä aknen hoitoon.

Vaikea akne saattaa altistaa itsemurhalle

yle.fi

Tutkimuksen mukaan aknesta kärsivien itsemurhariski ei näyttäisi johtuvan pelkästään isotretinoiinista, eli aknelääke Roaccutanista, vaan enemmänkin itse aknesta. Aknesta kärsivän itsemurhariski kasvoi jo yleensä ennen lääkekuurin aloittamista. Tutkimuksessa kuitenkin huomautettiin että itsemurha-alttius pitäisi huomioida ennen hoidon aloittamista.

Apua aikuisiän akneen

www.karl-ludwig.fi

Stressi, nopeatempoinen elämäntapa ja yhä yleistyneempi lääkkeiden käyttö ovat lisänneet aikuisiän aknen esiintymistä. Aikuisiän akne paranee hitaammin ja on sitkeämpi kuin nuorena koettu akne. Myös raskaus saattaa usein laukaista aknen johtuen hormonaalisista syistä

Akne ja kosmetiikka

aknenhoito.blogspot.com

Pahinta mitä voi tehdä on käyttää rasvaiselle iholle tarkoitettuja hoitotuotteita. Nämä tuotteet kuivattavat ihoa joka puolestaan saa ihon tuottamaan entistä enemmän rasvaa. Oikeanlaisten hoitotuotteiden löytäminen, kärsi sitten aknesta tai ei, on tärkeää.

E-pillerit ja akne

www.verkkoklinikka.fi

Monet sanovat että E-pillerit auttavat akneen, toiset taas sanovat että akne vain pahenee ehkäisypillereistä. Mikä on totuus? Aknea rauhoittavia ehkäisyvalmisteita ovat mm. Cypretyl ja Diane Nova.

Ruusufinni (Acne rosacea)

Ruusufinni (Acne rosacea)

www.terveyskirjasto.fi

Ei ole olemassa varmaa tietoa mikä aiheuttaa ruusufinniä. Oleellisin ruusufinnin hoito on välttää äärimmäisiä olosuhteita, kuten kovaa kylmyyttä ja lämpöä. Myös mm. mausteiset ruoat, kahvi ja alkoholi saattavat pahentaa ruusufinniä.

Ruusufinni

hyvaterveys.fi

Ruusufinni eli acne rosaceaan kuuluu usein kiusallinen punoitus, varsinkin nenässä. Ruusufinnin syytä ei tiedetä joten hoitokin on ongelmallista. Oireita voi toki hoitaa ja muutenkin on hyvä tietää muutamia laukaisevia tekijöitä joita vältellä.

Ruusufinnin hoito (Rosacea treatment)

www.medicinenet.com

Kattava englanninkielinen tietopaketti ruusufinnistä. Tietoa itse taudista ja hoitokeinoja kyseiseen vaivaan. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen linkki jos haluaa oppia lisää rosaceasta.

Ruusufinnin eli rosacean hoito

www.ihanaterveys.fi

Mitkä ovat ruusufinnin oireet? Artikkeli kertoo erilaisia tapoja hoitaa ruusufinniä, eli acne rosaceaa. Myös luontaistuotteista voi saada apua ruusufinnin hoidossa.

Akne ja ruokavalio

Ruokavalio auttaa akneen

aknenhoito.blogspot.com

Oikeanlainen ruokavalio, eli vähähiilihydraattinen on oiva apukeino akneen. Kirjoittaja on itse parantunut aknesta siirtymällä oikeanlaiseen akne ruokavalioon.

Akne ja ruokavalio

www.ihanaterveys.fi

Miten hoitaa aknea luonnollisin keinoin? Aknen hoidossa oikea ravinto on tärkeää. Artikkeli kertoo minkälainen ruokavalio auttaa aknen hoidossa.

Hiilihydraattien laadulla voi olla vaikutusta akneen

www.poliklinikka.fi

Yhtenä aknen perimmäisenä syynä on pidetty länsimaista ruokavaliota. Tutkimuksen (American Journal of Clinical Nutrition) mukaan ruokavaliota muuttamalla pystyy vaikuttamaan akneen.

Vitamiinit aknen hoidossa

www.ihanaterveys.fi

Auttavatko vitamiinit aknen hoidossa? Uusimpien tutkimusten mukaan oikea ruokavalio aknen hoidossa on tärkeää, mutta toisinaan pelkästään ravinnosta on vaikea saada riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita.

Akne ruokavalio (Diet and Acne)

www.naturalacnetreatment.com

Monet tänäkin päivänä sanovat että ruokavaliolla ei voi vaikuttaa akneen. Totuus on että aknella ja ruokavaliolla on paljonkin tekemistä toistensa kanssa. Aknen ja ruokavalion yhteyttä on tutkittu, mutta silti jotkut väittävät kivenkovaan että niillä ei olisi yhteyttä. Oikeanlainen akne ruokavalio ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen kuin olettaisi.

Ruokavalio ja terve iho (Foods for Healthy Skin: You Are What You Eat)

www.webmd.com

Jos ruokavaliosta puuttuu tiettyjä ruokia joita terve iho tarvitsee, asiantuntijoiden mukaan se saattaa aiheuttaa iholle vakavia ongelmia. Vääränlainen ruokavalio saattaa saada jopa aknen puhkeamaan. Muitakin vakavia ja kroonisia ihosairauksia on yhdistetty vääränlaiseen ruokavalioon, kuten atooppinen ihottuma, eli ekseema.

Pieni tietoisku aknesta ja ruokavaliosta

www.hiilaritietoiset.net

Ruokavalion korkea insuliinitaso saattaa osaltaan vaikuttaa aknen syntyyn. Aknesta kärsivien kannattaisi kokeilla nopeiden hiilihydraattien rajoittamista.