Akne ja kuiva iho

Vihreä tee ja aknen hoito
Vihreän teen on todettu vähentävän hormonien aktiivisuutta, vähentävän tulehdusreaktioita sekä auttavan taistelussa bakteereja vastaan. Tästä syystä se onkin oiva keino aknen hoidossa

Puhdas iho auttaa akneen
Yleisesti suurin syy akneen ovat muun muassa bakteerit, kuona-aineet ja tali jotka tukkivat ihohuokoset jolloin tali/rasva ei pääse poistumaan elimistöstä. Tästä syystä iho olisi tärkeää pitää puhtaana ja rasvattomana.

Lue lisää aiheesta:
10 vinkkiä terveeseen ihoon
Rasvainen iho ja sen hoito
Vitamiinit ja akne
Vitamiinit ovat usein ylenkatsottu hoitokeino aknea vastaan. Vitamiineja tulisi saada riittävästi aknea hoidettaessa muun hoidon ohessa. Varsinkin A-, C-, ja D-vitamiinit ovat tehokkaita aknea hoidettaessa.

Lue lisää aiheesta:
Vitamiinit aknen hoidossa
Iho ja vitamiinit
Akne ja ruokavalio
Usein saatetaan ajatella että ruokavaliolla ei ole vaikutusta akneen. Se ei kuitenkaan pidä laisinkaan paikkaansa. Oikeanlaiseen ruokavalioon siirtyminen saattaa auttaa pääsemään jopa täysin aknesta eroon. Vähähiilihydraattisen ruokavalion on todettu olevan erittäin tehokas keino aknea vastaan. Muutokset eivät kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä, vaan aknen hoito vaatii aikaa, oli hoitokeino mikä hyvänsä

Lue lisää aiheesta:
Akne ja ruokavalio
Ulkopuoliset linkit

Aknen ja kuivan ihon hoito on hankalaa, mutta ei mahdotonta

Eräs vaikeimmin hoidettavista yhdistelmistä on akne ja kuiva iho. Kumpikin vaiva vaatii hyvin toisistaan erilaista hoitoa ja se tekee tämän yhdistelmän hankalaksi. Vaikka kuivan ihon ja aknen hoitaminen yhdessä vaatiikin normaalia enemmän vaivannäköä, sitä pystyy kuitenkin hoitamaan, ja ihon voi saada näyttämään hyvältä ja terveelliseltä kunhan vain on kärsivällinen.


Aknea ja kuivaa ihoa hoidettaessa on hyvä tietää että lääkkeet ja hoidot jotka on tarkoitettu vain toiselle vaivalle, eivät toimi jos kärsit molemmista vaivoista. Esimerkiksi pelkästään kuivalle iholle tarkoitetut rasvat vain pahentavat aknea. Toisaalta taas normaalisti pelkästään aknea varten tarkoitetut hoidot kuivattavat ihoa entisestään.

Käytä akneen ja kuivaan ihoon sekaiholle tarkoitettuja tuotteita

Tähän ongelmaan on hyvä käyttää tuotteita jotka ovat tarkoitettu sekaiholle. Sekaiholle tarkoitetut hoitotuotteet auttavat kosteuttamaan kuivaa ihoa mutta imevät aknesta kärsivältä iholta ylimääräisen talin pois. On hyvä muistaa että kosteusvoide ja iholla esiintyvä rasva/tali ovat kaksi täysin eri asiaa. Ylimääräisen rasvan voi siis poistaa ja korvata sen kosteusvoiteella ilman että akne pahenee.

Ihonhoito on äärimmäisen tärkeää aknesta ja kuivasta ihosta kärsivälle

Eräs tärkeimmistä asioista aknea ja kuivaa ihoa hoitaessa on pitää kiinni hoidosta. Ihoa täytyy hoitaa jatkuvasti sillä välinpitämättömyys ja hoitamattomuus kostautuu välittömästi ja iho saattaa palata äkkiä samaan kuntoon kuin se oli ennen hoitamista. Lue myös 10 vinkkiä terveeseen ihoon.


Puhdistusaine – Käytä tasapainottavaa hoitoainetta joka puhdistaa ihoa lempeästi ilman että se kuitenkaan kuivattaa. Ihoa joka on altis aknelle tulisi puhdistaa useammin kuin normaalia ihoa. Tämä olisi hyvä pitää mielessä ja valita sen mukaan oikea puhdistusaine.


Natural skin -puhdistusgeeli

vivisanté NATURAL SKIN puhdistusgeeli

Vivisanté NATURAL SKIN puhdistusgeeli sopii normaalille ja kuivalle iholle sekä luonnollisten antiseptisten ominaisuuksiensa vuoksi myös sekaiholle.

Tuote on erittäin hellävarainen, jälleenkosteuttava ja pehmentävä. Puhdistusgeelissä on eteeristen öljyjen raikas, sitruunainen tuoksu.

Tuotetta saa Hyvinvoinnin Tavaratalosta

Kasvovesi – Kasvovesi on tärkeä osa aknen hoitoa. Tämän kanssa tulee olla tarkkana, sillä useat kasvovedet jotka on suunniteltu pelkästään aknen hoitoon ovat ihoa kuivattavia. Kasvovettä hankittaessa tulisi varmistaa että se on sekä aknen että kuivan ihon hoitoon soveltuvaa.


Dr. Hauschka Kasvovesi

Dr. Hauschka Kasvovesi

Dr. Hauschka-kasvojenhoitosarjan tärkeimpiä tuotteita kaikille ihotyypeille.

Tukee ja vilkastuttaa ihon toimintoja. Vahvistaa ihon aineenvaihduntaa ja säätelee sidekudoksen kimmoisuutta. Palauttaa kasvojen ja kaula-alueen ihon Ph-tasapainon puhdistuksen jälkeen

Tuotetta saa Hyvinvoinnin Tavaratalosta

Voiteet – Käytä päivittäin voidetta joka tasoittaa ihoasi. Tasokas voide päivittäin käytettynä kosteuttaa kuivan ihon ja imee iholta aknea aiheuttavat ylimääräiset rasvat.

Dr. Hauschka Voidenaamio

Dr. Hauschka Voidenaamio

Voidenaamio aknesta kärsivälle tai muuten herkälle iholle.

Hoitaa aknen aiheuttamia arpia ja ehkäisee niiden syntymistä. Stimuloi ihoa tuottamaan enemmän kosteutta. Parantaa verenkiertoa, rentouttaa ja rauhoittaa tulehtunutta ihoa.

Tuotetta saa Hyvinvoinnin Tavaratalosta

Asioita joita välttää kuivaa ihoa ja aknea hoidettaessa

Kuivaa ihoa ja aknea hoidettaessa on myös huomioitava että on tiettyjä asioita joita tulisi välttää. Jokaisen iho on kuitenkin erilainen ja jokaisen iho sietää eri asioita eri tavoin.


Aurinko – Yleisesti ottaen aurinko kuivattaa ja vanhentaa ihoa enemmän kuin mikään muu tekijä. Toisaalta auringon ultraviolettisäteet saattavat tehdä ihmeitä aknen hoidossa. Jos kuitenkin haluaa käyttää aknen hoidossa ultraviolettisäteitä ilman vaurioita joita pitkäaikainen auringon ottaminen tekee, kannattaa käydä ennemmin vaikkapa solariumissa viikottain. Pieninä määrinä se ei rusketa eikä vahingoita ihoa, mutta parantaa aknea lievästi.


Puhdistuslaput – Monet aknen hoitoon tarkoitetut puhdistuslaput ja kosteuspyyhkeet ovat iholle erittäin ankaria eikä niitä ole tarkoitettu kuivalle iholle. Jos kärsii pelkästään rasvaisesta ihosta nämä puhdistuslaput toimivat hyvin useita kertoja päivässä käytettynä, mutta kuivasta ihosta kärsivälle niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä eikä niitä tulisi käyttää.


Öljyt ja voiteet – Kuten monet aknehoidot saattavat kuivattaa ihoa, niin myös monet hoidot kuivalle iholle saattavat aiheuttaa aknea. Vältä tuotteita joissa on runsaasti öljyä sekä ihoa pehmittäviä aineita. Myös parfyymit ja tietyt kosteusvoiteet voivat aiheuttaa aknen puhkeamisen.


Aknen ja kuivan ihon hoidon ei välttämättä tarvitse olla vaikeaa. Kannattaa lukea tuoteselosteet ja varmistaa että tuote sopii tietynlaiselle iholle. On olemassa useita tuotteita jotka on suunnattu juuri kuivalle ja akneisalle iholle, oikeat tuotteet on vain löydettävä.